Cine e în spatele Terra Issa

Povestea noastră

In 3 octombrie de ziua celui mai mare băiat din familia noastră, ne-am reunit și l-am sărbătorit. Stelele s-au aliniat iar noi mamele (eu, sora și cumnata) am realizat că ceva nou urmează să fie creat. In ultimii  nouă ani de când avem copii (acum în număr de nouă) am testat și am încercat numeroase metode de vindecare mai blânde decât cele oficiale, pe care acum le consolidăm și dorim să le împărtășim.

Cine suntem noi?

Fondatorii:

Ioana: absolventă de psihologie, inginer în horticultură este omul care pune lucrurile în mișcare, este vizionarul, exploratorul, comunicatorul, cu experiență în management, corporații și resurse umane.

Emanuela: absolventă USAMV Cluj, doctor în genetică şi biotehnologii este omul tehnic și meticulos, cu experiență în cercetare care se asigură că produsele noastre sunt 100% naturale.

Norina: absolventă în turism la UBB Cluj cu experiență în resurse umane, pasionată de sport și mișcare este artistul, omul responsabil cu partea de frumos, omul eficient, organizat, responsabil, rapid și practic.

Susținătorii:

Soțul Ioanei: IT-ist, susține tot ce este on-line.

Soțul Emanuelei: florar și profesor de engleză se ocupă de educația copiilor și cu tot ce e nevoie.

Soțul Norinei: inginer  mecanic, conduce și reperară orice utilaj și mașină.

Bunica: contabilă la pensie, este mare iubitoare de plante și de grădinărit.

Bunicul: inginerul pensionar  „știe tot” se pricepe la orice și ia locul oricui (în afară de IT).

Adela prietena noastră: sociolog, multivalent, învață rapid orice, construiește comunități, concepe și terapii cognitiv comportamentale. Asistent social și consilier este pasionată de handmade și crede în dezvoltare continuă.

Terra Issa este pământul care ne dă totul.

Ce ne unește pe noi? Iscusința cu care mânuim sapa, hârlețul, secera, plantatorul și foarfeca și măiestria cu care transformăm plantele în leacuri tămăduitoare.

Ce creăm noi?

Concepem alternative naturale pentru probleme de sănătate fizică și emoțională derivate din stresul vieții de zi cu zi.

 Parcă lumea o ia la goană, timpul nu ne mai ajunge, nu mai știm să zâmbim şi să ne trăim viața bombardată din toate direcțiile de informații, tehnologie, necazuri și supărări.

Noi spunem stop! Vrem o oază de liniște în pași de dans sufletesc , într-o baie aromată, într-un moment de relaxare când totul se oprește pe loc.

Produsele noastre nu sunt ale noastre  sunt ale pământului pe care îl cultivăm. Noi le culegem și obținem apoi prin diferite metode uleiuri esențiale, uleiuri terapeutice, ape florale, amestecuri de plante pentru baie și ceai, uleiuri aromate pentru uz culinar. Atât plantele cultivate cât și cele culese din flora spontană sunt în habitatul nostru fără a fi transportate în containere pe distanțe mari și în condiții de temperatură variabilă. Acestea sunt culese la momentul oportun de mâini și suflete calde, iubitoare de plante nu de brațe reci, metalice şi fără viaţă.

Viziunea noastră

Vedem o lume în care oferim remedii naturale și eficiente pentru echilibru fizic și emoțional.

Creăm o lume în care oamenii își redescoperă puterea de autovindecare cu ajutorul naturii.

Vrem o țară cu oameni conștienți de faptul că doar ceea ce crește din pământul lor vindecă cu adevărat problemele lor.

Numele

Terra Issa provine de la orașul natal Turda, vechi de mii de ani care a fost cadorisit cu o mulțime de comori naturale precum Cheile Turzii, lacurile și mina de sare, nămolurile terapeutice. Numele este de origine latină Terra însemnând pământ, iar Issa este prescurtarea de la Potaissa, numele vechii așezări dacice și ulterior romane al Turzii.